ACUM:
19.00
Rockada
Urmează:
20.00
Rockada
Apoi:
21.00
Teatrul Național Radiofonic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Măștile de protecție FFP2, la mare căutare în farmacii

Publicat: luni, 10 Ianuarie 2022 , ora 19.29
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Măștile din material textil purtate până acum de mulți români, pentru protecția împotriva virusului SARS CoV2, au fost interzise. Experții în sănătate spun că acestea nu protejează împotriva variantei Omicron. Cine le mai poartă riscă amendă, potrivit noilor decizii ale Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În spațiile publice pot fi purtate doar măști chirurgicale sau FFP2. Astfel, farmaciile și-au epuizat rapid stocurile pe care le aveau până în urmă cu câteva zile. Acum sunt așteptate noi loturi. Problema este că, pe moment, nici în depozite nu mai sunt astfel de măști.

Au fost solicitări foarte mari în ultima săptămâna. În cursul acestei săptămâni sperăm să ne refacem stocurile. După părerea mea, se exagerează un pic cu acest FFP2, dar eu zic că în cel mai scurt timp vor exista în farmacii”, a spus reprezentantul unui depozit de produse farmaceutice, Silviu Ioniță.

Este foarte important ca măștile de protecție să fie achiziționate de la importatori și distribuitori autorizați, atrage atenția reprezentantul depozitului cu produse farmaceutice.

“Pe piață sunt foarte multe produse care nu corespund din punct de vedere al calității. Noi considerăm că cel mai bine este să se achiziționeze din farmacii, având în vedere că farmaciile își împrospătează stocul numai de la distribuitori autorizați și numai cu documente de certificare și calitate actualizate”, a adăugat Silviu Ioniță.

Camelia Vlad