ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai puține persoane interesate de vaccinul antigripal în acest sezon

Publicat: marți, 11 Ianuarie 2022 , ora 17.25
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Virozele respiratorii și gripa sunt afecțiuni care îi fac pe mulți oameni să se îndrepte către medicii de familie în această perioadă. Totuși, vaccinurile antigripale nu au avut mare căutare în acest sezon.

Da, avem o simptomatologie respiratorie: nas înfundat, guturai, dureri de cap și de gât. Avem mulți pacienți care se prezintă zilnic. Sigur, există un avantaj net al vaccinării prin scăderea frecvenței cazurilor grave”, a spus medicul de familie dr. Mihaela Bibu.

Campania de vaccinare antigripală a început în toamnă, dar până în prezent nu au fost la fel de mulți doritori ca în alți ani, spun medicii de familie. 

Mult mai puțini decât înainte. Am vaccinat și anul acesta. Eu am deja 150 de pacienți vaccinați cu vaccinul antigripal, dar eu m-am concentrat pe acest lucru în lunile noiembrie și decembrie. Am vrut să termin vaccinul antigripal ca să fie deja instalată imunitatea în lunile ianuarie, februarie, martie când e mai frig la noi. Vaccinăm și copii și aceștia sunt mai puțin afectați de virusurile gripale”, a adăugat dr. Mihaela Bibu.

Pentru că nu au mai fost cereri din partea pacienților, nici farmaciile nu s-au mai aprovizionat cu serul antigripal. În puține unități în care se mai găsesc, pot fi achiziționate cu circa 65 de lei.

Camelia Vlad