ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cristian Oroșanu la pupitrul Orchestrei Naționale Radio

Publicat: miercuri, 12 Ianuarie 2022 , ora 7.25
Sursa Foto: Radio România Muzical
Sursa Foto: Radio România Muzical

Orchestra Națională Radio aduce pe scena Sălii Radio un repertoriu 100% românesc într-un concert conceput special cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Spectacolul va avea loc vineri, 14 ianuarie 2022, de la ora 19.00. Programul serii cuprinde integral lucrări semnate de compozitori români: Constantin Silvestri – „Trei piese pentru orchestră de coarde”, Constantin Dimitrescu –„Dans țărănesc” și „Serenada română”, Paul Constantinescu – „Cântec vechi” și Marțian Negrea – „Suita Prin Munții Apuseni”.


La pupitrul Orchestrei Naționale Radio se va afla dirijorul Cristian Oroșanu a cărui reputație profesională a determinat prezența sa încă din tinerețe pe marile scene naționale și internaționale, în compania unor ansambluri celebre, cum ar fi Orchestra Națională Radio București, Orchestre de Paris, Orchestre Nationale Bordeaux-Aquitaine sau Deutsche Symphonie Orchester (DSO) Berlin. Pasionat atât de repertoriul simfonic cât și de fascinanta lume a operei, Cristian Oroșanu este în prezent dirijorul permanent al Filarmonicii din Brașov. Drumurile sale au îmbinat armonios cariera internațională, alături de orchestre de top cum ar fi Tonhalle Zurich sau BBC Scottish Orchestra, cu o activitate susținută în țară, la pupitrul filarmonicilor „George Enescu”din București, „Moldova” din Iași sau „Transilvania” din Cluj. Invitațiile orchestrelor filarmonice din Sibiu sau Bruxelles, Oradea sau Strasbourg, Tg. Mureș sau Porto, au îmbogățit experiența sa artistică, cu posturi fixe la Operele Naționale din București, Iași și Cluj, la Filarmonica din Brașov sau la DSO Berlin.

Luând exemplul Orchestrei Lamoureux, ansamblu asociativ cu mare tradiție în Franța, Cristian Oroșanu s-a implicat în lansarea unei tinere orchestre în Japonia (Hyogo PAC Orchestra) și a fondat o nouă orchestră în România: Kamerata Kronstadt, cu o activitate concertistică la Brașov și la diverse festivaluri în țară.

Solist în concertul de vineri seara va fi violoncelistul Răzvan Suma, solist al Orchestrelor Radio și director artistic al proiectului Icon Arts Transilvania. El are o bogată carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele. Cu o carieră concretizată în cele 12 albume ale sale, Răzvan Suma este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului. Ca urmare a turneului național „Vă place BACH?”, artistul a lansat în România prima înregistrare completă a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de J.S. Bach.

Concertul va fi transmis live pe calea undelor, pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical, și în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.
Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. 

Radio România Brașov FM