ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trupul alpinistei care și-a pierdut viața în Bucegi ar putea fi recuperat joi

Publicat: luni, 17 Ianuarie 2022 , ora 10.27
Sursa foto/video: Facebook / Salvamont Bușteni
Sursa foto/video: Facebook / Salvamont Bușteni

Trupul alpinistei din Brașov care și-a pierdut viața săptămâna trecută în Bucegi ar putea fi recuperat joi, informează AGERPRES. Asta dacă prognoza meteo va fi favorabilă, Masivul Bucegi fiind timp de mai multe zile sub incidența codurilor roșu și portocaliu de vânt puternic, au explicat reprezentanții Salvamont Prahova, într-o postare pe Facebook:

“În zilele de 14, 15, 16.01, Masivul Bucegi a fost sub incidența codurilor roșu și portocaliu de vânt puternic, împiedicând astfel desfășurarea operațiunilor de recuperare terestră (aici se adaugă și riscul de avalanșă din zonă) sau aeriană. Din păcate, din prognoza meteo se observă că și în următoarele trei zile vântul va fi deosebit de puternic, în data de 20.01 se pare că va fi o fereastră în care va fi posibilă o operațiune de extragere. Suntem în legătură permanentă cu DSU și IGAv, avem pregătită echipa de intervenție, iar când condițiile meteo vor permite vom realiza această operațiune. Suntem obișnuiți cu riscul, e prezent zi de zi în activitatea noastră, dar un risc calculat, iar din analiza factorilor de risc (evaluarea zonei, posibilitatea producerea avalanșelor, timpii de intervenție, resursele umane și tehnice, condiții meteo,etc) am ajuns la concluzia că intervenția aero este soluția cea mai bună în acest caz, dar nu excludem nici operațiunea terestră în cazul în care cea aero nu se va putea realiza în cele din urmă. Suntem conștienți că durerea aparținătorilor este mare, dar vă asigurăm că facem tot ce este posibil pentru a duce această operațiune la bun sfârșit”, se arată în mesajul postat pe pagina Salvamont Prahova.

Reamintim că brașoveanca era o alpinistă experimentată care a plecat singură, miercuri, pe traseul Albișoara Gemenelor. Accidentul s-a petrecut chiar de ziua de naștere a acesteia.

Mai multe informații, aici: O alpinistă brașoveancă și-a pierdut viața în Munții Bucegi, chiar de ziua ei

Sursa foto/video: Facebook / Salvamont Bușteni


Radio România Brașov FM