ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevii de la Baiulescu, în online, în această săptămână, dar nu din cauza Covid-19

Publicat: luni, 17 Ianuarie 2022 , ora 16.42
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Elevii de la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” vor învăța online, în această săptămână. Nu din cauza Covid, ci din cauza unei hârtii care așteaptă semnătura reprezentanților Primăriei.

Mai exact, din acest semestru, la colegiul brașovean încep lucrările de reabilitare, pe fonduri europene, despre care s-a discutat încă din 2019. Cum contractul a fost contestat la licitație, predarea amplasamentului a întârziat. În cele din urmă, licitația și-a găsit câștigătorul, iar conducerea instituției a fost anunțată de începerea lucrărilor din 30 decembrie 2020. Aceasta, la rândul său, a anunțat părinții, care, și ei, fuseseră informați că urmează lucrări, dar nu era stabilită data. Astăzi a fost oficial predat și amplasamentul. În paralel, activitatea didactică urma să fie relocată în 2 unități școlare, despre care s-a discutat și cu Primăria, dar nu s-a parafat acest lucru și într-un document scris.

Nu există până la momentul acesta niciun document oficial din partea Primăriei Brașov, un protocol prin care să fie de acord ca și proprietar al clădirilor – evident, semnat și de Inspectoratul Școlar – ca aceste clase să se mute într-o altă locație. Și oricum, această mutare ar fi durat câteva zile. Până la definitivarea situației din punct de vedere legal și mutarea efectivă a materialelor și mobilierului s-a luat decizia ca în săptămâna aceasta clasele să rămână online, până la finalizarea demersurilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașv, Valentin Bucur.

Într-o primă fază se discutase ca activitatea de la Baiulescu să fie mutată într-un corp al Școlii Gimnaziale nr.1, de pe strada Cocorului. Însă, părinții de pe Cocorului nu au dorit acest lucru și au făcut chiar și o petiție în acest sens. Între timp, s-a ajuns și la varianta Liceul „Andrei Mureșeanu”. Doar pentru o parte dintre elevi, într-un alt corp, și doar după amiază. Acum, acest lucru nemulțumește părinții copiilor de la „Maria Baiulescu”. Și ei au făcut o petiție.

Deocamdată, Primăria nu a oferit niciun punct de vedere oficial.

Adina Chirvasă