ACUM:
8.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Facturi mai mici la încălzire pentru cei din sistemul centralizat

Publicat: marți, 18 Ianuarie 2022 , ora 17.41
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Veste bună pentru cei din sistemul centralizat de încălzire. Aceștia ar putea să plătească facturi mai mici la încălzire, chiar din această iarnă. Asta, însă, numai după ce va fi aprobat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, ce va prevedea o micșorare a tarifelor celor de la Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT), grație scăderii TVA-ului.

În luna decembrie a anului trecut, prețul gigacaloriei pentru populație s-a majorat de la 198,97 lei la 264 lei, cu tot cu TVA, urmare a unui ordin al ANRE, care prevedea o creștere a costului cu 83%.

Nu mai devreme de săptămâna trecută Guvernul a emis o ordonanță prin care TVA-ul se reduce la 5% pentru populație. Pe cale de consecință, în sedința de Consiliu Local de luna aceasta vom introduce un proiect de hotărâre prin care prețul către populație se va micșora de la 19% TVA la 5% pe perioada de iarnă, respectiv din octombrie încolo, până în martie 2023”, a explicat directorul SPLT, Mircea Marin.

Pe de altă parte, potrivit directorului SPLT, pentru luna decembrie, pentru un apartament cu 2 camere, branșat la sistemul centralizat, costul este, în medie, de 290 de lei.

În municipiul Brașov mai sunt, în prezent, aproximativ 5.600 de apartamente branșate la sistemul centralizat de termoficare.

Adina Chirvasă