ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Computer tomograf dat astăzi în folosință la Spitalul de Copii Brașov (VIDEO)

Publicat: miercuri, 19 Ianuarie 2022 , ora 15.05
Sursa foto/video: Consiliul Județean Brașov
Sursa foto/video: Consiliul Județean Brașov

Astăzi a fost dat în folosință computerul tomograf (CT) instalat recent la Spitalul de Copii Brașov, astfel că medicilor le va fi mai ușor să pună de-acum diagnostice rapide și eficiente micilor pacienți, a anunțat directorul unității spitalicești, dr. Liviu Muntean.

"Astăzi dăm în folosință nu numai CT-ul, care este o investiție extrem de importantă pentru spitalul nostru - ne va ajuta foarte mult într-un diagnostic de precizie și rapid la foarte multe afecțiuni ale pacienților noștri, CT de care spitalul nu a beneficiat niciodată, ci vorbim și de renovarea întregului laborator de Radiologie și Imagistică Medicală. De acum, nu vom mai fi obligați să trimitem copii internați către alte unități de specialitate pentru efectuarea investigațiilor imagistice de înaltă performanță, vom elimina cheltuielile implicate de această procedură la care am fost nevoiți să apelăm până acum și, nu în ultimul rând, vom putea obține finanțare de la Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Brașov, prin încheierea unui contract de servicii paraclinice de tomografie computerizată", a explicat dr. Liviu Muntean.

Secția de Radiologie și Imagistică a Spitalului de copii a fost dotată și cu aparatură specială pentru terapie intensivă, a precizat radiologul unității dr. Carmen Grigore: "Secția noastră a fost dotată și cu aparatura de ATI absolut necesară pentru pacienții care necesită examinări CT".

Fondurile pentru această investiție medicală au fost asigurate de administrația județeană.

"La secția de Radiologie și Imagistică este o premieră. De foarte multă vreme noi, brașovenii - vorbesc aici în calitate de părinte - ne doream să avem un CT de asemenea acuratețe pentru o bună practică medicală. Iată ca acest lucru s-a întâmplat, nu doar aici, ci și în alte 3 unități medicale. Practic, anul trecut am cumpărat 4 aparate CT, atât la Spitalul Județean cât și la Spitalele de Pneumologie și Neurologie", a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Aparatul de tomografie computerizată a costat aproape 1,5 milioane de lei, iar costurile cu reparațiile și igienizările aferente laboratorului s-au ridicat la circa 1,6 milioane de lei.

Sursa foto/video: Consiliul Județean Brașov

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Camelia Vlad