ACUM:
12.00
Radiojurnal
Urmează:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
13.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

31 de persoane au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor brașoveni în minivacanța de 24 ianuarie

Publicat: marți, 25 Ianuarie 2022 , ora 8.37
Sursa foto: arhivă / Salvamont Poiana Brasov
Sursa foto: arhivă / Salvamont Poiana Brasov

În cele 3 zile de minivacanță cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, salvamontiștii brașoveni au fost solicitați să intervină în ajutorul a 31 de persoane.

10 intervenții s-au desfășurat ieri, pentru 9 persoane care s-au accidentat pe pârtii și una care a rămas blocată în partea superioară a Masivului Postăvaru după închiderea instalațiilor de transport pe cablu.

4 dintre persoanele accidentate au ajuns la spital.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 167 de cazuri, totalizand 182 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au avut nevoie să fie evacuate.

În această perioadă, Salvamont Brașov desfășoară o campanie prin care vine în ajutorul turiștilor care aleg să practice sporturile de iarnă.

Multe dintre accidentările petrecute pe pârtiile de schi ar putea fi evitate printr-un reglaj corect al echipamentului sau o bună conduită, iar câteva sfaturi legate de acest subiect ne-a oferit Cătălin Petrescu, salvator montan în Poiana Brașov:

Îmbrăcămintea adecvată

Echipamentul joacă un rol esențial în confortul personal și trebuie să țineți seamă de faptul că un echipament adecvat vă protejază atât împotriva temperaturilor scăzute, cât și împotriva intemperiilor.

În cazul în care afară este foarte frig, nu trebuie să vă înfofoliți, ci să vă îmbrăcați în straturi, fiecare cu un rol bine definit în protecția termică, împotriva vântului, a precipitațiilor dar și a respirabilității.

În sezonul rece, cea mai mare parte a căldurii se pierde prin zona capului și a gâtului deci acordați atenție și acestor zone.

Echipamentul de protecție

Echipamentul de protecție este compus din cască, ochelari de schi, protecție de coloană și mănuși.

Foarte mulți dintre practicanții sporturilor de iarnă consideră, în mod eronat, că nu au nevoie de echipamentul complet, fie pentru că sunt suficient de experimentați și riscul unei căzături este foarte mic, fie că sunt începători și cred că o căzătură la viteză mică nu este periculoasă.

Luați în considerare faptul că echipamentul de protecție vă oferă siguranță atât în cazul unei greșeli a dumneavoastră, cât și în cazul unei greșeli venite din partea altor participanți. De exemplu, în cazul în care un schior vă lovește când staționați.

Sursa foto: arhivă / Salvamont Poiana Brasov
Radio România Brașov FM