ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5-11 ani

Publicat: miercuri, 26 Ianuarie 2022 , ora 8.11
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Astăzi începe vaccinarea antiCovid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

Serul folosit va fi cel de la Pfizer.

Programarea copiilor la vaccinare a fost posibilă din 13 ianuarie, pe platforma dezvoltată special, cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprentanților legali. Dar imunizarea se poate face și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie.

Părinții vor asista la vaccinare, dar mai întâi trebuie să-și dea acordul, în scris, pentru administrarea serului la copii.

Doza administrată micuților este de 10 micrograme/doză (0,2 ml/doza), la interval de 21 de zile, pentru o imunizare completă.

În județul Brașov au fost deschise 10 centre de vaccinare pentru copii: 4 în municipiul Brașov (Centrul de Vaccinare Noua, Sala Sporturilor, Centrul Medical de Vest și Spitalul de Copii), alte 6 fiind amenajate în Făgăraș, Codlea, Feldioara, Prejmer, Victoria și Râșnov.

Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Camelia Vlad