ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lecția de stil. O istorie cu nasturi

Publicat: joi, 27 Ianuarie 2022 , ora 9.13
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Unul dintre elementele care poate face diferența într-o creație vestimentară este banalul năsturel.

Grecii au fost primii care au atribuit nasturelui rolul pe care-l are și astăzi. În restul Europei, acesta a început să fie intens folosit abia prin anul 1200. Primele fante de nasturi au fost, pur și simplu, niște găuri în material prin care se introducea nasturele și astfel își puteai ține haina încheiată.

Se consideră că francezii sunt cei care au inventat cuvântul nasture, în limba franceză, bouton. Până în anul 1250, tot francezii sunt cei care au constituit Breasla Producătorilor de Nasturi. Pe la mijlocul secolului al XIV-lea, nasturii au devenit o afacere extrem de profitabilă, iar croitorii făceau haine împodobite cu un număr mare de nasturi.

În zilele noastre, aceste mici elemente vestimentare sunt aproape nelipsite din orice ținută, găsindu-se în toate mărimile și formele.

Bianca Bucă