ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul verde, o atenție sporită din partea ministrului Mediului

Publicat: vineri, 28 Ianuarie 2022 , ora 16.50
Sursa foto: Facebook / Primăria Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Brașov

Cu ocazia vizitei la Brașov, Ministrul Mediului Tánczos Barna s-a întâlnit, ieri, cu primarul municipiului Brașov, Allen Coliban. La întâlnire a participat și secretarul de stat pentru afaceri europene Ionuț Sorin Banciu.

Oficialii au discutat despre oportunitățile de finanțare destinate administrațiilor locale pentru proiecte de mediu, atât prin Planul național de redresare și reziliență, cât și din bugetul Administrației Fondului pentru Mediu. În acest context, ministrul Tanczos Barna a luat în considerare Brașovul ca exemplu de bună practică în domeniul insulelor ecologice de colectare separată a deșeurilor și a solicitat expertiza Primăriei Brașov, pentru elaborarea ghidurilor de finanțare.

Un alt subiect al discuției l-a reprezentat componenta energetică și planurile administrației brașovene pentru a eficientiza acest sector. Din nou, Brașovul este apreciat pentru proiectele implementate la nivel local menite să reducă poluarea din încălzirea rezidențială. Oficialul de la Mediu a făcut referire la faptul că, de mai bine de doi ani, o hotărâre de Consiliu Local interzice utilizarea de centrale individuale pentru blocurile noi.

Un alt subiect abordat la întâlnirea de ieri de la Primăria Brașov a fost înființarea de micropăduri urbane, precum și finanțarea unor proiecte de mediu care vizează mobilitatea și sprijinirea adoptării mijloacelor de transport verzi. De altfel, în timpul vizitei la Brașov, oficialii de la Ministerul Mediului au folosit transportul în comun pentru a ne deplasa de la un loc de întâlnire la altul.

Celelalte teme discutate s-au referit la închiderea depozitelor de deșeuri neconforme, elaborarea noului plan integrat de îmbunătățire a calității aerului și colaborarea în vederea organizării Forumului Orașelor Verzi - ediția 2022.
Camelia Vlad