ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Termenul în procesul pentru Cetățuia Brașovului, în 1 martie

Publicat: vineri, 28 Ianuarie 2022 , ora 18.08
Sursa: Facebook / Primăria Brașov
Sursa: Facebook / Primăria Brașov

Procesul pentru Cetățuia Brașovului, început din mai 2015 și ajuns acum la Înalta Curte de Casație și Justiție, va avea termen în 1 martie.

ÎCCJ trebuie să judece recursul formulat de cei ce își dispută dreptul de proprietate împotriva deciziei Curții de Apel Brașov din 2017, prin care obiectivul era atribuit statului român, reprezentat de Ministerul de Finanțe. Acest drept de proprietate este însă unul provizoriu.

Recurs au făcut și cei de la Primăria municipiului Brașov, care vor proprietatea obiectivului, pentru a putea investi în reabilitare. 

”Sperăm ca procedura să se finalizeze cât mai repede. Să se păstreze deciziile anterioare prin care Cetățuia revine statului sau Înalta Curte de Casație să ia decizia ca aceasta să revină direct municipiului. Odată cu finalizarea procedurii, împreună cu Ministerul Culturii putem demara și noi procesul de reabilitare a cetățuii pentru că de atâția ani starea ei se degradează în fiecare zi. Este un monument reprezentativ pentru municipiul Brașov și pentru ceea ce înseamnă turismul la nivelul orașului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Reamintim că procesul pentru recuperarea Cetățuii de la SC Aro Palace SA a fost deschis în 6 mai 2015, iar primul termen de judecată a fost abia în data de 4 martie 2016. Ulterior, atât Tribunalul Brașov, în octombrie 2016, cât și Curtea de Apel Brașov, în iunie 2017, au dispus ca obiectivul să treacă în proprietatea Statului Român.

În baza deciziei Curții de Apel Brașov, Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, a intabulat provizoriu Cetățuia, ceea ce înseamnă că are drepturi depline asupra imobilului. Deciziile instanțelor brașovene au fost atacate încă din 2017, iar acestea se judecă la ICCJ.

cetățuia brașov, primăria brașov, tribunal