ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

10 persoane accidentate pe pârtiile din Postăvaru, sâmbătă

Publicat: duminică, 30 Ianuarie 2022 , ora 7.53
Sursa foto: arhivă / Salvamont Poiana Brașov
Sursa foto: arhivă / Salvamont Poiana Brașov

Prima zi din weekend a adus un număr mare de amatori ai sporturilor de iarnă în Postăvaru, ceea ce a însemnat și o creștere a numărului incidentelor.

Astfel, salvatorii montani au intervenit în ajutorul a 10 persoane care s-au accidentat pe pârtii. 5 dintre acestea au avut nevoie să fie transportate la spital, pentru controale medicale suplimentare.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 191 de cazuri, totalizând 206 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au avut nevoie să fie evacuate.

Pentru mai multă siguranță pe pârtii, salvamontiștii recomandă:

Urcați și staționati numai pe marginea pârtiei și numai în zonele în care ceilalți schiori să vă poata repera ușor.

Nu staționați niciodată în zonele înguste ale pârtiei, iar când schiați pe aceste secțiuni, asigurați-vă că lăsați culoare de trecere, ca să puteți fi depășit în siguranță de ceilalți practicanți.

Dati dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru.

Radio România Brașov FM