ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție, risc mare de avalanșe!

Publicat: miercuri, 2 Februarie 2022 , ora 7.24
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

ANM a emis o atenționare de avalanșă nivel 3, însemnat, din 5, adică un risc foarte mare.

La peste 1800 de metri, sunt prognozate ninsori slabe, iar la peste  2000 de metri, vânt puternic. De asemenea, la peste 1800 de metri, se întâlnesc zone cu plăci de vânt recente, îndeosebi pe versanții estici și sudici, și zone cu zăpadă recentă. Plăcile de vânt se pot rupe cu ușurință în condiții de supraîncărcări.

Pe văile sudice și estice, vântul din ultima perioadă a transportat zăpadă de la altitudine. Riscul de declanșare a avalanșelor este însemnat și este prezent și pe pantele înclinate de peste 30 de grade, unde s-au format depozite recente sub acțiunea vântului.

La altitudini mai mici de 1800 m, întâlnim zone cu un strat moderat instabil, de grosimi variabile, depus peste stratul vechi, consolidat și înghețat. Riscul de avalanșe de mici dimensiuni se menține moderat.

Și în Bucegi riscul de avalanșă a fost evaluat la 3 din 5, iar la altitudini mai mari de 2000 de metri vântul va continua să bată cu putere și să spulbere zăpada.

Sursa foto: Radio România Brașov FM 

Nicolae Jalea