ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alerta alimentară. Zeci de controale ale Direcției Sanitare Veterinare și amenzi de zeci de mii de lei

Publicat: joi, 3 Februarie 2022 , ora 7.31
Sursa foto: Radio Reșița
Sursa foto: Radio Reșița

De la biscuiți la zeci de controale ale Direcției Sanitare Veterinare. O ultimă alertă alimentară a DSVSA Brașov care a vizat prezența de corp străin într-un anumit tip de biscuiți. a condus la ideea că procedurile unor unități, de tip hiper/supermarket sau de alimentatie publică, privind gestionarea produselor neconforme, nu satisfac cerințele legale de respectare a principiului precauției. În acest context, au fost demarate o serie de controale oficiale.

Tematica verificărilor a avut în vedere modul în care operatorii economici, prin procedurile proprii de analiză și comunicare către consumatorii finali, soluționează alertele alimentare.

Controalele au vizat 44 de unități: 6 de tip hipermarket/supermarket și 38 de alimentație publică, magazine alimentare și restaurante. În urma acestora s-au constat mai multe probleme, printre care neinițierea de îndată a procedurilor pentru retragerea produselor neconforme; manipularea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru; etichetarea și ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neasigurarea menținerii timp de 48 ore a probelor alimentare.

În total, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 83.200 lei, iar pentru 6 unități, au fost acordate 6 avertismente și au fost întocmite planuri de măsuri pentru remedierea deficiențelor. De asemenea, au fost retrase de la comercializare 59 de bucăți de produse neconforme (biscuiți cu ovăz cu îndulcitor fără adaos de zaharuri, marca Gullon, origine Spania).

Ancheta este în curs de derulare.


Radio România Brașov FM