ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sfaturi. Antrenamente reușite pentru începători

Publicat: joi, 3 Februarie 2022 , ora 8.12
Sursa foto: Facebook Adelina Georgiana / EddArt
Sursa foto: Facebook Adelina Georgiana / EddArt

Statul în casă din cauza frigului și a pandemiei, mesele copioase de sărbători sau alimentele mai grase pe care le consumăm iarna și-au pus din plin amprenta pe corpurile noastre. Mișcarea se numără printre cei mai buni prieteni ai siluetei de invidiat.

V-ați decis ca, în acest an, să mergeți la o sală de antrenamente, însă nu știți cu ce să începeți? Specialiștii spun că ar trebui să vă creați, în primul rând, un ambient plăcut.

"De-a lungul timpului, în activitatea mea de antrenor personal, am întâlnit foarte des oameni care mi-au mărturisit faptul că le este teamă să meargă la sală, unii pentru că nu știu de unde să înceapă, alții pentru că nu vor să se facă de râs. Dacă ești la început, posibil sa ai o ușoara anxietate, nu-ți face griji, toți am trecut pe acolo la un moment dat. Muzica te va ajuta sa te concentrezi și să scapi de sentimentele de anxietate și disconfort", ne-a spus antrenorul personal din Brașov, Adelina Georgiana.

Așadar, odată aleasă muzica, intri în joc și faci o încălzire temeinică, aceasta fiind și cea mai importantă etapă a antrenamentului. Ai putea începe cu câteva minute de alergat pe bandă sau cu folosirea greutăților mici. Antrenorul personal brașovean recomandă ca pentru primele ședințe să folosiți aparatele pentru că sunt intuitive și ușor de folosit.

"Pas cu pas", aceasta s-ar părea că este deviza unor antrenamente reușite pentru începători.

"O greșeală comună pe care am observat-o de-a lungul timpului în sălile de fitness este faptul că majoritatea începătorilor și nu numai folosesc greutăți prea mari și utilizează tehnici pe care nu le stăpânesc. Această combinație nu este rețeta succesului, ci mai degrabă o rețetă pentru dezastru. O astfel de combinație poate duce la accidentări serioase, cu repercusiuni pe termen lung", ne-a mai spus Adelina Georgiana, antrenor personal.

Este foarte important ca atunci când ești la început de drum, să ai un plan bine stabilit al exercițiilor pe care le vei efectua, iar la final, nu uita să îți notezi tot ceea ce ai făcut, câte repetări, la ce aparte și cu ce greutăți. Trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce facem și nu la cei din jurul nostru. Când închei antrenamentul, trebuie obligatoriu să strângi după tine și astfel să arați respect colegilor de sală.

Însă, dacă încă nu ai curaj să faci pasul de unul singur, atunci nu ezita să te antrenezi cu un antrenor personal care îți va acorda toată atenția sa sau poți alege o grupă de antrenament cu alți parteneri de mișcare.

Bianca Bucă