ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amenzi de peste 50.000 de lei, de la ITM Brașov, în ianuarie

Publicat: luni, 7 Februarie 2022 , ora 13.41
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

În luna ianuarie, inspectorii ITM de la Serviciul Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat 47 de controale pentru a verifica dacă angajatorii respectă măsurile impuse în pandemie. 3 agenți economici au fost depistați cu nereguli și au primit două amenzi în valoare totală de 2.000 de lei și un avertisment.

Totodată, inspectorii au mai efectuat 163 de controale pentru a depista munca nedeclarată. În urma verificărilor, doar un singur angajat a fost prins că muncea “la negru”, iar angajatorul a primit un avertisment scris.

“În ceea ce privește respectarea prevederilor HG.905/2017 - privitor la completarea si transmiterea REVISAL - au fost efectuate un număr de 167 controale, în urma cărora au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale (2 amenzi în valoare totală de 8.300 lei și 6 avertismente scrise). Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 13.000 lei”, a precizat Adrian Reit, inspectorul șef al ITM Brașov.

Tot în luna ianuarie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 56 controale în urma cărora au fost sancționați 19 angajatori cu amenzi în valoare de 28.000 lei și 27 de avertismente.

Radio România Brașov FM