ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Violoncelistul Mischa Maisky, într-un concert simfonic de excepție, la Brașov

Publicat: luni, 7 Februarie 2022 , ora 14.11
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov

Unul dintre cei mai mari artiști ai muzicii clasice vine în luna martie, la Brașov.

Violoncelistul Mischa Maisky este invitatul Filarmonicii, pe 10 martie, într-un concert simfonic eveniment care se va desfășura în sala Teatrului Sică Alexandrescu, de la ora 19.00, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare.

În programul serii: P.I. Ceaikovski - Serenada în Do major pentru orchestră de coarde, op. 48, Nocturna în re minor pentru violoncel și orchestră nr. 4 op. 19 și Variațiuni pe o temă Rococo pentru violoncel și orchestră, op. 33; M. Bruch - Kol Nidrei, op. 47.

Mischa Maisky s-a născut la data de 10 ianuarie 1948 în Riga, Letonia, într-o familie în care muzica a jucat un rol important. După absolvirea Conservatorului din Riga, artistul și-a continuat studiile la Leningrad, Moscova sau Statele Unite.

A colaborat cu muzicieni și dirijori de renume și a realizat peste 30 de înregistrări cu orchestre precum Filarmonica din Viena și Berlin, London Symphony, Filarmonica din Israel, Orchestre de Paris, Orpheus und Chamber Orchestra of Europe etc.

La vârsta de 73 de ani, Maisky are o carieră solo activă. În prezent locuiește în Belgia, dar se consideră un cetățean al lumii:

"Cânt la un violoncel italian, cu arcușuri franțuzești, corzi austriece și germane, fiica mea s-a născut la Paris, fiul meu mai mare la Bruxelles și cel mai mic în Italia, conduc o mașină japoneză, port un ceas elvețian, un colier indian și mă simt ca acasă peste tot unde oamenii apreciază și se bucură de muzica clasică".

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.

Sursa foto: Facebook / Filarmonica BrașovRadio România Brașov FM