ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai mulți bani de la buget pentru proiecte culturale și condiții de accesare mai relaxate. Ghidul de finanțare, în dezbatere publică

Publicat: miercuri, 9 Februarie 2022 , ora 13.20
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Ghidul pentru finanțările nerambursabile”, destinat proiectelor culturale, a fost lansat în dezbatere publică, astăzi.

Bugetul alocat programului crește la 4 milioane de lei, de la 3 milioane, iar punctajul minim se reduce la 60 de puncte, de la 70. Asta pentru a facilita accesul operatorilor culturali la finanțare.

De asemenea, anul acesta se face distincție între proiectele mai mici, aflate la început de drum, care primesc o finanțare de până la 90%, și proiectele mari, care sunt deja sustenabile, și care vor trebui să vină cu o contribuție proprie de 50%. Modificările aduse ghidului în forma supusă dezbaterii vin în urma consultărilor avute cu organizațiile de cultură și în urma sugestiilor primite de la membrii Comisiei de cultură din consiliul local“, a explicat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Finanțările se vor acorda pe categorii de activități culturale: arte vizuale și arhitectură; muzică; teatru; dans; artă digitală și noile media; educație prin cultură; patrimoniu cultural material; patrimoniu imaterial; promovarea culturii scrise; intervenție culturală; proiecte mari cu caracter repetitiv.

Evaluarea și selecția proiectelor declarate eligibile se va face având la bază mai multe criterii, între care calitatea și originalitatea proiectului, relevanța acestuia, fezabilitatea sau modul de întocmire a bugetului.

Proiectele vor fi evaluate de o comisie formată dintr-un reprezentant al Consiliului Local, un reprezentant al aparatului de specialitate din cadrul Primăriei și trei specialiști cu o experiență de minim trei ani de practică în domeniul culturii.

Brașovenii pot face propuneri și sugestii până pe 25 februarie, aici: Proiecte culturale

Radio România Brașov FM