ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înființarea unei Organizații de Management al Destinațiilor ar putea aduce fonduri europene de 2 milioane de euro pentru turismul brașovean

Publicat: joi, 17 Februarie 2022 , ora 17.56
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Unul dintre cele mai importante proiecte de care turismul românesc are nevoie în aceste momente este înființarea și operaționalizarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD-uri), reformă pentru care sunt prevăzute fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

Acest anunț a stârnit și interesul reprezentanților industriei ospitaliere din Brașov, care fac în prezent demersuri pentru înființarea unei astfel de organizații pe plan local.

Cu ce va contribui această formă de organizare la dezvoltarea turismului zonal ne-a spus președintele Asociației Turism Poiana Brașov, Roxana Cojocea:

Este un concept despre care noi vorbim de ani de zile. Doar organizațiile patronale din cadrul acestui tip de organizare pot avea drept de vot. Poiana Brașov are nevoie de o viziune de dezvoltare și nu mai putem aștepta să gândească alții pentru noi pentru că noi cunoaștem mai bine nevoile turiștilor și potențialul zonei. Următorul pas este ca și administrația locală să decida să facă pe legea OMD-ului această structură”.

Ca urmare, pentru a avea drept de vot decizional, nu doar rol consultativ, în cadrul OMD, Asociația Turism Brașov s-a transformat în organizație patronală. Dacă nu se vor încheia demersurile de înființare a acestei forme de organizație, până în toamnă, Brașovul riscă să piardă oportunitatea de a accesa fondurile europene destinate OMD-urilor, care se cifrează la 2 milioane de euro, a mai spus Roxana Cojocea:

Noi susținem în continuare proiectele de dezvoltare pe zona de agrement, indiferent de ce tip: interior, exterior, de iarnă, de vară și suntem împotriva unei dezvoltări haotice din punct de vedere imobiliar. Noi am făcut deja un apel către toate autoritățile pentru că, în momentul în care vom transforma Poiana Brașov într-o zonă rezidențială, investițiile făcute în turism vor avea foarte mult de suferit. Natura atrage! Peisajul atrage! Nu știu dacă este cineva interesat să găsească blocuri în Poiana Brașov”.

Roxana Cojocea a menționat că deciziile majore luate în OMD-uri vor fi validate sau invalidate de Consiliul Local Brașov.

Camelia Vlad