ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cum (mai) încearcă Primăria să aducă în școli Programul Cornul, laptele și fructele

Publicat: marți, 22 Februarie 2022 , ora 12.53
Sursa foto: arhivă / radioresita.ro
Sursa foto: arhivă / radioresita.ro

Fructele, cornul și laptele pentru elevii din școlile din municipiul Brașov ar putea să ajungă, în cele din urmă, la copii.

Municipalitatea caută să rezolve această problemă printr-un compromis, după ce nu a reușit atribuirea contractelor pentru livrarea de corn și mere.

Astăzi vom avea o negociere fără publicare prealabilă cu mai mulți furnizori care vor oferi aceste produse până la finalizarea procedurii de achiziție. Vă reamintim că, în luna octombrie, municipalitatea a finalizat procedura de achiziție a produsele lactate, iar zilele acestea a încheiat un contract cu o asociere de producători locali care vor furniza produse lactate bio”, a spus purtătorul de cuvânt al municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Municipalitatea a căutat să atribuie contractele pentru furnizarea de fructe și produse de panificație prin procedura de negociere fără publicare prealabilă. Cum nu s-a putut derula, Primăria a revenit la pro
cedura clasică, respectiv publicarea anunțului de licitație pe platforma electronică de achiziții publice.

Termenul de depunere a ofertelor este 7 martie.

Contractele au o valoare cumulată estimată la peste 1,4 milioane de lei, respectiv aproape 1 milion de lei pentru produse de panificație și peste 400.000 de lei pentru fructe.

Elevii din municipiul Brașov sunt singurii din județ care nu beneficiază de programul Cornul și laptele. Acesta a fost preluat, la începutul anului școlar, de către municiplitate. Pentru restul elevilor din județ, contractul este derulat prin Consiliul Județean.

Sursa foto: arhivă / radioresita.ro

Adina Chirvasă