ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pregătiri la Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov pentru a întâmpina refugiații din Ucraina

Publicat: joi, 24 Februarie 2022 , ora 19.49
Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP / Radio Mureș
Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP / Radio Mureș

La Centrul de Integrare pentru Migranti Brașov se fac pregătiri pentru a-i întâmpina pe eventualii refugiați din Ucraina.

Sunt deja persoane care și-au exprimat dorința de a se alătura comunității de ucrainieni din orașul nostru, în primul rând oferind ajutoare care constau în obiecte de primă necesitate.

”La noi la centru avem înregistrați de-a lungul timpului aproximativ 25 de migranți din Ucraina. Împreună cu aceștia și cu alți străini din Brașov, încercăm să strângem diferite ajutoare și bunuri necesare pentru un posibil val de migranți din Ucraina”, ne-a declarat coordonatorul Centrului, Astrid Hamberger.

La rândul lor, rezidenții ucrainieni din Brașov, majoritatea căsătoriți cu români, caută cu disperare sprijin la Centrul de Integrare pentru Migranți, pentru a-și contacta rudele din țara lor natală. De asemenea, la centru au sunat persoane care și-au arătat disponibilitatea de a-i găzdui pe cei care fug din calea războiului.

”Da, ne-au contactat chiar plângând, îngrijorați de faptul că au rude care au plecat de acasă spre graniță și nu mai reușesc să dea de ei, nu mai răspund la telefon. Așteptăm să primim și noi vești mai bune cum că au reușit să treacă granița. Sunt chiar în zona Odessa. Ne-au mai contactat și alte persoane din Ucraina care au oferit cazare, persoane private, iar alte persoane care au dorit să fie parte din comunitatea noastră chiar din Ucraina”, a adăugat coordonatorul Centrului.

Vă reamintim că primii refugiați din Ucraina au început să treacă granița României, încă de la primele ore ale dimineții, de teama războiului pe care Rusia l-a declanșat noaptea trecută.

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP / Radio Mureș 

Camelia Vlad