ACUM:
19.00
Rockada
Urmează:
20.00
Rockada
Apoi:
21.00
Teatrul Național Radiofonic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mutare cu scandal la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov

Publicat: sâmbătă, 26 Februarie 2022 , ora 14.33
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

"Nu spital de psihiatrie în centrul istoric al Brașovului" este o petiție lansată vineri pe platforma dedicată, după ce conducerea Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov a anunțat că secțiile care au funcționat ani buni în clădirea de pe str. Mihai Eminescu vor fi mutate la sediul central de pe str. Prundului.

Cei care contestă această decizie sunt de părere că pacienții internați în secțiile de pe str. Mihai Eminescu sunt bolnavi psihic, cu potențial violent, și nu ar trebui tratați într-un imobil aflat într-o zonă turistică și în apropierea a două școli - Colegiul Național Andrei Șaguna și Liceul Pedagogic.

Pe de altă parte, conducerea spitalului apreciază că, începând cu luna martie, vor fi asigurate condiții decente pentru bolnavii cu afecțiuni psihice. Până acum, acești pacienți erau tratați în spații total improprii, într-o clădire pe care administrația județeană nu o putea renova și moderniza, deoarece este proprietate privată. Deși Consiliul județean Brașov a plătit ani la rând chirii de zeci de mii de euro lunar pentru acele spații.

Reorganizarea în aceste condiții a Spitalului presupune, pe lângă transferul pacienților, reducerea numărului de paturi la aproape jumătate. Totodată, s-a convenit ca urgențele neurologice să fie preluate și tratate de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean Brașov.

Managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, dr. Petru Ifteni, spune că relocarea secțiilor de psihiatrie este cea mai bună soluție. Astfel, toate cele trei specialități medicale ale spitalului - psihiatrie, neurologie și recuperare - la care se adaugă laboratorul și imagistica vor beneficia în perioada următoare de suportul necesar unei bune desfășurări a activității medicale.

În fapt, relocarea secțiilor din pavilioanele de pe str. Mihai Eminescu este necesară deoarece imobilul de pe deal trebuie eliberat. Expiră contractul de închiriere încheiat între administrația județeană și proprietarul clădirii, iar actul nu va fi înnoit.

Camelia Vlad