ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bază de date cu oferte de cazare la Brașov pentru refugiații ucrainieni

Publicat: sâmbătă, 26 Februarie 2022 , ora 14.56
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Asociația Kastel Brașov întocmește o bază de date cu oferte de cazare din partea brașovenilor pentru refugiații din Ucraina.

Acestea vor fi comunicate apoi Primăriei Brașov, pentru o mai bună gestionare a situației în momentul în care va fi nevoie.

"Chiar am făcut un formular în care lumea se poate înscrie cu oferta lor de cazare pentru cetățeni ucraineni ca să putem să gestionăm puțin această ofertă și aceast val de simpatie și a oamenilor care vor să ofere inclusiv spații de cazare. Deci le gestionăm, le clasificăm să vedem în funcție de fiecare ce are de oferit. Ne așteptăm și în Brașov, dar este la nivel de informație, nu este confirmat 100%. Ne așteptăm și în Brașov să vină un număr destul de măricel de ucraineni", a spus reprezentantul Asociației Kastel, Virginia Alexandrescu.

În plus, la sediul organizației de pe str. Lotrului nr. 14 sunt așteptați donatori cu pături, măști de protecție, produse de igienă și alimente neperisabile, care vor fi duse la graniță la începutul săptămânii viitoare, pentru cetățenii care au intrat deja în țară.

"Ca și necesar este clar! Prima dată avem nevoie ca oamenii să se înscrie pe acel formular google ca să știm dacă au ofertă de cazare. După aceea, evident, avem nevoie de pături. Tot ceea ce înseamnă mâncare, înseamnă mâncare neperisabila, mâncare care nu necesită pregătire", a adăugat reprezentantul Asociației Kastel.

Sunt acceptate doar produsele în stare bună și haine curate. Sacii în care sunt depozitate să aibă etichete cu câteva informații referitoare la natura produselor, iar în cazul articolelor vestimentare, pentru ce categorie de vârstă și sex sunt recomandate.
Camelia Vlad