ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primarul orașului ucrainean înfrățit cu Râșnovul a fost ucis în război

Publicat: luni, 7 Martie 2022 , ora 12.35
Sursa foto: Facebook Oraș Râșnov
Sursa foto: Facebook Oraș Râșnov
Răzvan Iancu, purtătorul de cuvânt al orașului Râșnov, la Pulsul Zilei

Din păcate, veștile din Ucraina sunt din ce în ce mai sumbre. Primarul orașului Gostomel, oraș cu care Râșnovul s-a înfrățit în toamna anului trecut, a decedat în războiul din Ucraina.

Forțele ruse l-au ucis, azi dimineață, pe Youri Prilipko și pe alți doi camarazi ai săi în timp ce ofereau ajutor umanitar. Consiliul orașului a confirmat informația într-o postare pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al orașului Râșnov, Răzvan Iancu, a declarat la Pulsul Zilei:

"Ni s-a confirmat și nouă că Youri Prilipko, primarul orașului Gostomel a fost ucis de forțele ruse. Acolo situația nu este tocmai bună. Orașul este încercuit de trupele ruse. De aproape o săptămână, a fost printre primele orașe care au căzut în tot acest război. Noi am tot păstrat legătura și săptămâna trecută și peste weekend cu autoritățile de acolo pentru a-i sprijini în vreun fel. Tocmai am primit la Râșnov 6 persoane din orașul respectiv. Sunt găzduite la noi. Așteptăm în continuare vești. Dacă mai sunt persoane care pot ieși din oraș și se îndreaptă spre țara noastră, noi îi putem ajuta, cu mare drag".
Radio România Brașov FM