ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

VIDEO. Sute de refugiați ucraineni așteptați în Gara Brașov cu mâncare și fructe

Publicat: marți, 8 Martie 2022 , ora 19.55
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Aproape 400 de refugiați ucraineni, sosiți marți (8 Martie), în jurul orei 18.00, cu trenul în Gara Brașov, au fost așteptați de autoritățile locale și voluntari, cu sandwich-uri, fructe și dulciuri.

Străinii au zăbovit la Brașov timp de aproape o oră și jumătate, deoarece se îndreaptă spre Ungaria, cu o garnitură ce a părăsit Brașovul la ora 19.20.

"Din nefericire, soarta i-a adus pe acești refugiați și pe meleagurile noastre. La Brașov vor schimba trenul cu destinația Budapesta. Prin intermediul voluntarilor, i-am ajutat cu sandwich-uri, apă, mere… Pentru cei pe care îi avem în Brașov, avem deja centrul de tranzit CATTIA, iar astăzi (marți - n.r.), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit și locațiile care vor fi puse la dispoziție pentru refugiați de către UAT-uri. Urmează ca, în funcție de solicitări, să se facă achiziția pentru aceste spații", a declarat prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii.

Foarte mulți dintre refugiați erau copii, astfel că pentru ei au fost pregătite pachete speciale.

"Am așteptat 380 de refugiați, printre care 80 de copii. Pachetele pentru aceștia au fost pregătite la Centrul CATTIA (…) La organizarea acestei acțiuni au ajutat Prefectura, DSU, Poliția, Jandarmeria. Avem mulți voluntari alături de noi, precum și translator în limba ucraineană. Am vrut ca refugiații să fie îndrumați cât mai bine în scurtul timp în care s-au aflat la Brașov, adică aproximativ o oră și jumătate. Toți cei care am dat o mână de ajutor facem parte din grupul de inițiativă «Brașov pentru Ucraina», deschis de Primăria Brașov, alături de ONG-uri și companii private. Le mulțumesc și pe această cale tuturor celor care s-au mobilizat exemplar. Mobilizarea trebuie să continue, pentru că pot spune că greul abia de-acum urmează", a adăugat coordonatorul acțiunii din Gara Brașov, Radu Hossu.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Video: Radio România Brașov FM
Camelia Vlad