ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

30 de ani de Protecția Consumatorului

Publicat: marți, 15 Martie 2022 , ora 12.24
Sursa foto: anpc.ro
Sursa foto: anpc.ro

În urmă cu 30 de ani, pe 15 martie, în România lua ființă Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

În cele trei decenii de când există instituția, românii au învățat multe despre drepturile lor în calitate de consumatori și s-au adresat instituției OPC - așa cum este cunoscută - în momentele în care acestea au fost încălcate.

“Astăzi, ANPC împlinește 30 de ani de activitate, activitate intensă în vederea sprijinirii și protejării consumatorilor care ni se adresează cu diferite probleme. Vreau să cred și îi asigur pe toți consumatorii că activitatea instituției noastre este una în interesul acestora și că, de-a lungul timpului am reușit să prevenim și să rezolvăm probleme pe care aceștia le-au avut. Totodată, îi asigur de toată implicarea noastră și în viitor”, a spus comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, Sorin Susanu.

Până în 2003, instituția s-a numit Oficiul pentru Protecția Consumatorului, după care a primit actuala denumire - Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Sorin Țîrcă