ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul – exemplu pentru cum sprijină refugiații ucraineni, la CNN

Publicat: joi, 17 Martie 2022 , ora 8.53
Sursa foto: Facebook / Flavia Boghiu
Sursa foto: Facebook / Flavia Boghiu

Centrul de Refugiați amenajat la CATTIA a fost, ieri, subiect pentru cei de la televiziunea americană CNN. Aici a fost trimisă o echipă pentru a filma modul în care Brașovul s-a organizat pentru a-I sprijini pe refugiații ucraineni.

Interviul a fost luat viceprimarului municipiului Brașov, Flavia Boghiu, de către corespondentul Miguel Marquez.

“În urmă cu două săptămâni, aici era un centru de afaceri, un fel de incubator de afaceri. Acum este casă pentru mai bine de 200 de refugiați. Aici este un fel de zonă principală de masa. Oamenii în veste reflectorizante sunt voluntari. Ei au aproape 700 de voluntari doar pentru acest centru, care vin în ture. Oamenii aduc donații aici, voluntarii le sortează, pentru ca apoi refugiații să vină să ia ce au nevoie, toate acestea gratuit. Au și un magazin. Oamenii iau ce au nevoie de aici pentru ei, pentru familial or, pentru câinii sau animalele de companie. Este incredibil”, a spus Miguel Marquez.

Centrul comunitar pentru refugiați de la CATTIA Brașov a fost deschis, la începutul acestei luni, de grupul de inițiativă „Brașov pentru Ucraina”, creat de Primărie împreună cu mai multe ONG-uri.

Tot aici se strâng și donațiile de alimente sau articole vestimentare și produse de igienă, venite de la brașoveni și firme.

Adina Chirvasă