ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea ar vrea să intervină cu lucrări de siguranță la Cetățuie

Publicat: vineri, 18 Martie 2022 , ora 14.49
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Aflată deja de mai bine de 7 ani în litigiu, Cetățuia Brașovului se degradează încet și sigur pe zi ce trece. Municipalitatea spune că este nevoie măcar de lucrări de punere în siguranță, pe care ar vrea să le facă pe Legea Monumentelor.

Deocamdată se lucrează la un necesar al lucrărilor.

"Pe legea monumentelor vizăm alocarea de fonduri pentru punerea în sigurnață, fiind un obiectiv istoric, monument clasa A. Separat am avut bani în buget pentru intervențiile de substanță. Partea aceasta de punere în siguranță este partea pe care o putem demara și pe care o avem în pregătire la achiziții", a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Procesul pentru Cetățuie a început în 2015. Tribunalul Brașov (în octombrie 2016) și Curtea de Apel Brașov (în iunie 2017) au dispus ca obiectivul să treacă din proprietatea Aro Palace SA în cea a Statului Român. În baza deciziei Curții de Apel Brașov, care este executorie, Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, a intabulat provizoriu Cetățuia, ceea ce înseamnă că are drepturi depline asupra imobilului.

Deciziile instanțelor brașovene au fost atacate încă din 2017 și de Municipiul Brașov, și de Aro Palace SA, și de SIF Muntenia SA. Recursul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat termen pentru 17 mai.

Adina Chirvasă