ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria vrea să cumpere 10 tunuri mobile de zăpadă, pentru a deschide Lupului Inferior și Drumul Albastru o dată cu celelalte pârtii

Publicat: marți, 22 Martie 2022 , ora 8.41
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Municipalitatea a lansat astăzi, licitația pentru achiziția a 10 tunuri mobile pentru producerea zăpezii artificiale pe domeniul schiabil din Poiana Brașov. Vor fi folosite în special pentru pârtiile Lupului inferior și Drumul albastru, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

“Obiectivul nostru este de a le utiliza în zona pârtiei Lupului inferior, o zonă care din lipsa acestui sistem este deschisă mult mai târziu decât celelalte pârtii. Municipalitatea are tot interesul ca acea pârtie să fie cât mai des utilizată având în vedere că deținem acolo un telescaun și toate fondurile încasate de la acel telescaun ajung în bugetul local, iar al doilea obiectiv pentru această pârtie este că deja avem în proiectul de investiții prevăzută achiziția proiectului tehnic și a lucrărilor pentru iluminarea pârtiei Lupului inferior și a Drumului albastru. Vrem ca, dacă este posibil, din sezonul următor, această pârtie să fie deschisă o dată cu celelalte pârtii, iar turiștii și brașovenii care vor să schieze după lăsarea întunericului să o poată face în condiții optime”, a explicat Sorin Toarcea.

Valoarea achiziției este estimată la aproape 1,7 milioane lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 aprilie.

Adina Chirvasă