ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concert simfonic cu vibrafon și marimbă, joi, la Filarmonica Brașov

Publicat: marți, 22 Martie 2022 , ora 14.18
Sursa foto: Filarmonica Brașov
Sursa foto: Filarmonica Brașov

Un concert simfonic inedit a pregătit colectivul Filarmonicii Brașov pentru melomani, în seara de joi.

Solistul serii va fi percuționistul Alexandru Anastasiu, care va cânta la vibrafon și marimbă.

Alăturarea unor astfel de instrumente unei orchestre simfonice este o raritate și, mai mult, solistul va interpreta o piesă compoziție proprie.

“Vom interpreta «Anotimpurile», compoziție proprie (...) inspirate din anotimpurile petrecute la baza Munților Retezat, unde este un mic colț de rai pentru mine și familia mea și am încercat să suprind prin muzică toate aceste efecte pe care le auzim în pădure: trezirea naturii primăvara, viscolul iarna, nostalgia toamnei și multe altele”, a explicat percuționistul Alexandru Anastasiu.

Orchestra filarmonicii va fi dirijată de maestrul italian David Crescenzi.

Filarmonica Brașov a mai pregătit un eveniment pentru melomanii vineri, 25 martie, de la ora 19.00. Mai exact, un  recital de clarinet și pian cu Ștefăniță Petrescu și Daniel Dascălu.

Atât biletele pentru concert, cât și cele pentru recital pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii Brașov sau online de pe bilet.ro.

Adina Chirvasă