ACUM:
18.00
Buletin de știri
Urmează:
18.05
Sens unic (continuare)
Apoi:
19.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Refugiații ucraineni încep să își caute de muncă la Brașov

Publicat: marți, 22 Martie 2022 , ora 15.14
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Dintre sutele de refugiați ucraineni care și-au exprimat dorința de a rămâne la Brașov, cel puțin până la încheierea conflictului din țara lor, mai puțin de 10 s-au adresat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brașov, pentru a-și căuta un loc de muncă.

“6 angajatori și-au manifestat dorința de a angaja persoane care vin din Ucraina, respectiv cu 61 de locuri de muncă. Locurile de muncă sunt în HoReCa, în construcții, în industria automotive. Până în prezent avem 9 solicitări din partea cetățenilor refugiați din Ucraina înregistrați la AJOFM Brașov”, a precizat directorul instituției, Liliana Dragomir.

Directorul AJOFM Brașov a precizat că la nivelul județului Brașov sunt înregistrate peste 1,400 locuri de muncă vacante, care ar putea fi ocupate și de cetățeni din Ucraina, nu doar de români.

Însă printre acestea nu se regăsesc posturi pentru cei cu profesii liberale, precum cele de medic, asistent medical sau avocat, calificări prezentate de numeroși refugiați.

Camelia Vlad