ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 4 milioane de lei pentru implementarea unui proiect privind creșterea securității la incendii în spitale

Publicat: joi, 24 Martie 2022 , ora 15.50
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Astăzi s-a desfășurat prima ședință ordinară a Consiliului Județean Brașov în format fizic, după doi ani în care proiectele județului au fost analizate și votate de aleși doar în sistem online, din cauza pandemiei de Covid-19.

Asocierea cu Ministerul Sănătății într-un program pentru dotarea Maternității Brașov cu 3 incubatoare pentru nou-născuți și studiul de oportunitate privind creșterea securității la incendii în spitalele din subordine, sunt doar două dintre proiectele votate.

“Am avut mai multe puncte pe ordinea de zi (...) Dintre acestea, aprobarea de organigrame la mai multe unități medicale din județ. De asemenea, am avut și proiecte care au vizat forme de asociere, fie pentru cumpărarea de echipamente și de cofinanțare pentru echipamente medicale la unitățile medicale din județ; proiecte care au vizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului privind construirea unor case de timp unifamilal”, a precizat președintele administrației județene, Adrian Veștea.

Consiliul Județean Brașov vrea să obțină o finanțare europeană de peste 4 milioane de lei pentru implementarea unui proiect privind creșterea securității la incendii în spitalele din subordine.

Contribuția de la bugetul județului Brașov va fi de peste 750.000 de lei, după cum se arată în raportul de specialitate al proiectului. Cu acești bani ar urma să se achiziționeze sisteme de detectare, semnalizare și avertizare incendiu, precum și a unor sisteme de alarmare în caz de depășire a concentrației de oxigen.

Camelia Vlad