ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Delegație a Ambasadei SUA, la Brașov

Publicat: marți, 29 Martie 2022 , ora 12.14
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

O delegație a Ambasadei SUA la București, condusă de David Muniz, șeful actual al misiunii diplomatice americane în Brucurești, s-a aflat, ieri, la Brașov, pentru a discuta cu primarul Allen Coliban despre posibile proiecte de colaborare viitoare, dar și pentru a vizita Centrul local de intervenție pentru sprijinul locuitorilor din Ucraina, deschis la inițiativa primăriei și a partenerilor din societatea civilă, la centrul de afaceri CATTIA.

Șeful misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii în România, David Muniz, s-a arătat impresonat de ceea ce au reușit să facă împreună autoritățile locale și comunitatea, la CATTIA.

„Acum trei săptămâni, această clădire incubator de afaceri era goală și/sau plină de afaceri la etaj. Dar viceprimarul și atâția voluntari de aici din Brașov s-au reunit în mijlocul crizei refugiaților pentru a transforma acest lucru într-un centru de primire a refugiaților uimitor de bine organizat. Sunt uimit de toată organizarea care este aici și de minunata disciplină a acestor voluntari care sunt aici în fiecare zi, ajutându-i pe refugiați, ajutându-i să se reinstaleze, ajutându-i să se îmbrace, să se hrănească. Într-adevăr o scenă uimitoare! Iar la etaj avem incubatorul de afaceri plin de companii locale care lucrează în tot felul de domenii. Tocmai am văzut oameni care lucrează la arhitectură, investiții, tehnologie și IT și alte lucruri de genul acesta, lucrând aici în același timp în care comunitatea s-a reunit pentru a-i sprijini pe refugiați. Este o poveste emoționantă, și este, de asemenea, revelator pentru toate părțile cele mai bune pe care Brașovul le are în acest moment critic și pentru de ce acest oraș este atât de special și unic. Așa că am apreciat cu adevărat șansa de a vedea toate acestea, transmit urările noastre de bine oamenilor din Brașov și vă mulțumim foarte mult pentru tot ce faceți pentru a ajuta refugiații din Ucraina în acest moment foarte dificil”, a transmis David Muniz.

Vizita la centrul pentru refugiați a avut loc după o întâlnire pe mai multe teme, cu primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

„Am avut o oră de discuții pe teme importante pentru Brașov și pentru America, cum ar fi situația geopolitică actuală și criza refugiaților, pentru care Brașovul a primit felicitări privind modul în care sunt gestionați refugiații și fluxurile aferente în perioada aceasta și modul în care Brașovul dă exemplu de bune practici în domeniu. Totodată am vorbit despre perspectivele de dezvoltare economică a Brașovului și nevoia de atragere de investitori, astfel încât Brașovul trebuie să existe pe această hartă a relocărilor de facilități de producție către Europa. Am vorbit despre democrație și despre provocările pe care libertatea cuvântului le suferă în perioada aceasta, și în perspectiva unor traininguri și a unor evenimente pe care să le dezvoltăm împreună în perioada următoare, și am vorbit, totodată, și despre educație, despre felul în care sistemul de educație american poate să și găsească conexiuni și la Brașov. Despre toate acestea vom continua și în perioada următoare cu proiecte concrete, în primul rând cu promovarea Brașovului pe harta locațiilor destinațiilor pentru investiții”, a precizat primarul Allen Coliban.

Șeful misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii în România, David Muniz, lucrează de peste 20 de ani în Departamentul de Stat al SUA. Înainte de sosirea la București, în iulie 2020, el a fost adjunctul interimar al Asistentului Secretarului de Stat pentru Afaceri Regionale și Multilaterale, în cadrul Biroului pentru contraterorism, unde a deținut și funcția de director al Oficiului de afaceri regionale pentru Asia Centrală/de Sud și Orientul Apropiat.

David Muniz a acordat un interviu în exclusivitate și pentru Radio România Brașov FM. Îl puteți asculta aici: Interviu David Muniz.

Adina Chirvasă