ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

SMURD trebuie să rămână la MAI, nu să treacă la Ministerul Sănătății, spune dr. Raed Arafat

Publicat: joi, 7 Aprilie 2022 , ora 14.51
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Nu ar fi nici un motiv ca Serviciul medical SMURD să treacă în subordinea Ministerul Sănătății, pentru că acest aspect ar slăbi sistemul și ar strica ce s-a construit până acum, este de părere șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat.

Declarația a fost făcută astăzi, la Brașov, dr. Raed Arafat fiind prezent la inaugurarea noii unități de primiri urgențe UPU-SMURD.

Reintegrarea în Ministerul Sănătății a SMURD-ului sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgență la momentul actual - care este un mod integrat sub Departamentul pentru Situații de Urgență și care și-a dovedit eficiența, cel puțin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficiența unei coordonări unitare - ruperea acestui model și întoarcerea în timp la un model anterior, unde fiecare era într-un loc, nu face decât să slăbeasca sistemul și să strice ce s-a construit. Noi mergem mai departe pe un sistem integrat, cu Ministerul Sănătății se colaborează, nu se lucrează separat, (...) într-un singur loc care permite o coordonare integrată”, a explicat Raed Arafat.

Dr. Raed Arafat a amintit că dezvoltarea sistemului SMURD a început în anul 2007 tocmai în ideea de a funcționa împreună toate serviciile de intervenție – Ambulanța, SMURD, ISU și Descarcerare.

Argumentația a venit ca urmare a afirmațiilor făcute astăzi de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit căruia SMURD trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătății.

Camelia Vlad