ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

30 de ani de HOSPICE, în România

Publicat: vineri, 8 Aprilie 2022 , ora 15.58
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Fundația HOSPICE Casa Speranței a împlinit 30 de ani de când oferă servicii de îngrijire paliativă celor care suferă de boli incurabile.

Pentru a marca acest moment, fondatorul HOSPICE a venit la Brașov, pentru a fi alături de cei peste 120 de membri ai echipei din orașul nostru.

Graham Perolls a fost în România pentru prima dată în anul 1975, ca turist, iar ulterior în anii ‘90, moment după care a decis să deschidă Fundația în țara noastră.

”Cât timp am fost aici, am vizitat Spitalul de Oncologie din Brașov și am văzut un tânăr care a murit de cancer, în chinuri groaznice. Doctorii au spus că ar fi dorit să poată face ceva pentru el, dar nu aveau medicația necesară pentru a-l îngriji și a-i ușura sufeința. Și atunci mi-a venit în minte că este nevoie să fac ceva aici și atunci am întrebat responsabilii din Londra, dacă îmi oferă sprijin financiar pentru a deschide o fundație la Brașov”, a spus Graham Perolls.

De atunci și până acum, peste 45.000 de oamenii au fost îngrijiți de cei de la HOSPICE, dintre care numai la Brașov 5.000 de pacienți, veniți din 14 județe, doar anul trecut.

În aceste zile, fundația dorește să le mulțumească tuturor celor care-i sprijină demersurile, prin organizarea unui weekend de sărbătoare.

”Avem un monument, avem un copac al dorințelor, al speranței, în care invităm pe oricine să prindă aceste mesaje și să rămână acolo ca o mărturie a tot ceea de HOSPICE face. Și pe lângă toate aceste activități din Piața Sfatului, mâine seară avem un concert realizat de Byron și Filarmonica din Brașov”, a spus directorul executiv Mirela Nemțanu.

Totodată, reprezentanții HOSPICE îi îndeamnă pe doritori ca în aceste zile să meargă la cinema pentru a viziona “Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie”, în regia lui Andrei Huțuleac, primul film din lume lansat sub forma de fotograme NFT, în beneficiul fundației.

Toate încasările vor fi donate în totalitate către HOSPICE.


Ruxandra Stoica