ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Parapete pe role, pentru creșterea siguranței în trafic, pe DN1

Publicat: marți, 12 Aprilie 2022 , ora 14.55
Sursa foto: DRDP Brașov
Sursa foto: DRDP Brașov

Săptămâna trecută a fost finalizată montarea parapetelor pe role în zona serpentinelor dintre Predeal și Timișul de Sus pe DN1.

Astfel, patru curbe periculoase au devenit mult mai sigure pentru participanții la trafic, prin înlocuirea parapetului clasic, pe o distanță totală de peste 450 de metri.

”Sperăm ca în acest fel să mai îmbunătățim un pic siguranța circulației. Aceste parapete au inclusiv un efect vizual foarte puternic, se văd de la distanță și, astfel, sperăm că șoferii vor reuși să reducă viteza și să evite să intre cu viteză prea mare în aceste curbe”, a precizat la emisiunea Pulsul Zilei, de la Radio România Brașov FM, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes.

Noile parapete sunt foarte des întâlnite în țări precum Germania și Franța și au rolul de a ghida mașina în cazul unui impact.

Astfel de sisteme au mai fost montate tot pe DN1, în zona Perșani.

În perioada următoare, sistemul va fi utilizat și pe o porțiune din Ocolitoarea Brașovului, dar și pe drumul DN1 A, Săcele-Cheia.

Ruxandra Stoica