ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

45 de lei, kilogramul de miel în piețele brașovene

Publicat: joi, 14 Aprilie 2022 , ora 15.00
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

45 de lei costă un kilogram de carne de miel la comercianții care au apărut în piețele din Brașov. Prețul este mai mare chiar și cu 15 lei față de anul trecut.

Cei mai mulți aruncă doar un ochi la prețul afișat la tarabe și pleacă. Iar cei care se și încumetă să cumpere, spun că nu își permit nici în ruptul capului un miel întreg.

O doamnă, ne-a spus că a cumpărat doar organe de miel, ca să îi poată pregăti drob soțului bolnav:

”M-a rugat să îi fac un pic de drob. Doamne ferește! Păi 25 era anul trecut. De aici din piață am luat cu 25. Anul ăsta este 45”.

Alt domn, aceeași situație. Dacă anul trecut și-a permis să cumpere jumătate de carcasă de miel din piață, anul acesta nu a mai fost așa:

”Prețurile mi se par destul de mari, foarte mari, dar am luat numai o pulpă. AM dat 70 de lei pe ea. Și pâinea chiar dacă o face 20 de lei, tot trebuie să o cumperi”.

Alți brașoveni ne-au spus că prețurile au crescut nejustificat și că nici nu se gândesc să cumpere:

”Deloc nu e justificat, deloc. Nu au cum să fie justificate. De la ce? Să dai 45, nu se merită domnișoară. E mult din cale afară!”, ne-a spus un brașovean.

”O să înlocuiesc carnea de miel cu o pulpă de pasăre...cu ce e mai ieftin, cu curcan”, a spus alt brașovean.

Pe de altă parte, comercianții susțin că prețurile de anul acesta sunt pe măsura tuturor scumpirilor din ultimele luni.

”Vânzările merg binișor. Puteau să meargă și mai bine, dar…Nu știu la care i se pare ieftin. Ce să facem? La oaie trebuie să îi dai să mănânce. Toate alea se leagă de carburanți, că trebuie să transportăm, deci astea sunt timpurile”, ne-a spus un crescător de oi din Covasna, Constantin Brașoveanu.

Crescătorii vor rămâne cu mieii la tarabe până săptâmâna viitoare, atunci când și credincioșii ortodocși sărbătoresc  Paștele.

Ruxandra Stoica