ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la hoții de buzunare!

Publicat: joi, 21 Aprilie 2022 , ora 10.43
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Atenție la hoții de buzunare! În această perioadă, aceștia profită de aglomerație, dar și neatenția persoanelor din magazine, mijloace de transport în comun, piețe sau gări, iar victime sunt în general femeile și persoanele în vârstă.

Deseori, hoții de buzunare operează în grupuri și folosesc tehnici de distragere a atenției, avertizează polițiștii brașoveni, care au câteva recomandări pentru a evita să deveniți victimele unor astfel de infractori:

  - Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil.

  - Evitați să țineți portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor și nu vă etalați în mod ostentativ banii.

  - Evitați, pe cât posibil, zonele aglomerate. Atunci când stați la rând, nu vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuit.

  - Dacă în aglomerație vă simțiți înconjurați de persoane dubioase, căutați să vă schimbați locul.

  - Nu așezați portofelul niciodată în genți sau sacoșe deasupra cumpărăturilor și nu vă lăsați direcționați spre locuri retrase pentru a cumpăra ceva, oricât de avantajos vi s-ar părea.

  - Atunci când stați pe scaun într-un mijloc de transport în comun, țineți bagajele în brațe, în niciun caz spre culoar sau spre vecinul de scaun. O geantă purtată pe umăr rămâne la discreția celor care vor să vă deposedeze de banii pe care îi aveți asupra dumneavoastră.

  - În restaurante sau în baruri nu lăsați niciodată geanta agățată pe partea din spate a scaunului.

  - Atunci când sunteți la cumpărături, luați doar suma necesară efectuării acestora.

  - În cazul în care trebuie să utilizați un bancomat, încercați să faceți acest lucru pe timpul zilei și nu noaptea. Dacă aveți posibilitatea, folosiți un bancomat aflat în incinta unei unități bancare.

  - Poziționați-vă cât mai aproape de bancomat și acoperiți tastatura cu mâna liberă astfel încât nimeni să nu poată vedea codul PIN.

  - Dacă cineva se află prea aproape de dvs sau încearcă să vă distragă atenția, anulați tranzacția și plecați. Când observați ceva neobișnuit în modul de funcționare al bancomatului, anunțați imediat banca!

  - După ce ați scos banii, nu îi țineți la vedere. Puneți-i imediat în geantă, portofel sau buzunar, departe de privirile unor persoane indiscrete.

Pe de altă parte, nu uitați să vă protejați și locuința, mai spun oamenii legii.

Chiar dacă sunteți acasă, încuiați ușa de la intrare și nu lăsați geamurile deschise dacă nu vă aflați în încăperea respectivă. Este recomandat ca ușa de acces să aibă două încuietori, având sisteme de chei diferite.

Montați o alarmă vizibilă și activați-o de fiecare dată când plecați de acasă. Când părăsiți domiciliul, verificați dacă ați închis bine ușile și ferestrele, inclusiv ușa de la balcon și nu lăsați niciodată cheia sub ștergătorul de la ușă, în ghiveciul cu flori, în poștă, pe tocul ușii etc.Radio România Brașov FM