ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vinerea Mare pentru creștinii ortodocși și greco-catolici

Publicat: vineri, 22 Aprilie 2022 , ora 8.02
Sursa foto: rador.ro / AGERPRES
Sursa foto: rador.ro / AGERPRES

Astăzi este Vinerea Mare pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, ziua care amintește de moartea lui Iisus Hristos pe Cruce și de așezarea Lui în mormânt. Seara, credincioșii vor participa la Denia Prohodului Domnului, în care au loc procesiunile cu Sfântul Epitaf. Credincioșii refac, simbolic, alaiul care l-a condus pe Iisus Hristos de la Cruce la mormânt (RADOR).

Astfel, în mijlocul bisericilor se află o cruce mare, în fața căreia va fi așezat Sfântul Epitaf, o icoană pe pânză care îl reprezintă pe Iisus înainte să fie așezat în mormânt.

În jurul acestei icoane, în biserici se intonează în această seară Prohodul Domnului, care exprimă tristețea în fața morții lui Iisus, dar și speranța că El va Învia.

Epitaful va fi cinstit de credincioși prin închinare și aducerea de flori și va fi purtat în procesiune în jurul bisericilor.RADOR