ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 40 de evenimente, pe Agenda Culturală finanțată de Consiliul Județean în 2022

Publicat: joi, 28 Aprilie 2022 , ora 14.30
Sursa foto: arhivă / Facebook
Sursa foto: arhivă / Facebook

Aproape 40 de evenimente compun Agenda Culturală a județului Brașov pe anul 2022, finanțată de Consiliul Județean (CJ).

Am făcut în așa fel încât în fiecare buget să acordăm șansa multor asociații și autorități publice locale de a aplica pe ghidurile de finanțare pe care noi le avem. Am diversificat și am făcut în așa fel încât atât pe partea de sport, cât și pe cea de cultură sau asistență socială sa gândim ghiduri îmbunătățite de la an la an ca să avem cât mai multe instituții interesate. Am avut proiecte mari, care puteau beneficia de bugete până la 100.000 de lei din bugetul CJ. Evident, fiecare dintre ele trebuia să vină cu o cofinanțare”, a explicat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Printre proiectele de anveregura putem enumera Brașov Jazz & Blues Festival, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Rockstadt Extreme Fest, TAMTAM Festival sau Festivalul Zilelor Culturale Maghiare din Brașov.

Sunt 37 de proiecte care sunt cu implicarea directă a CJ Brașov. Cu siguranță vor fi și alte proiecte pe care le vor desfășura UAT-urile sau care vor fi derulate de alte instituții. Noi, de altfel, am avut deschidere la fiecare oportunitate”, a adăugat Adrian Veștea.

Printre alte proiecte mai amintim Musica Barcensis, Săptămâna Haferland, Festivalul Narciselor de la Șercaia, sau „Festivalul Lichiului de la Rupea.

Nucu Jalea