ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul anilor `90 evocat în romanul „Puteam fi eu”

Publicat: duminică, 15 Mai 2022 , ora 12.59

Brașoveanca Simona Mihuțiu a revenit, în acest weekend, acasă, unde a lansat cea de-a 5-a carte pe care o semnează: "Puteam fi eu".

Lansarea, amânată inițial din cauza pandemiei, a avut loc la Biblioteca Județeană "George Barițiu", a cărei Sală Mare s-a dovedit neîncăpătoare pentru toți cei ce au vrut să-i fie alături, foști colegi, dascăli, prieteni.

"Am adus o carte nouă care este ca și copilul meu. Asistăm, acum, la botezul copilului meu, un botez care a ieșit foarte bine și cu foarte multă emoție și căldură. Un loc în care mi-am întâlnit vechi prieteni, foști colegi de liceu sau de facultate, dar și prieteni veniți de departe", a spus, emoționată, autoarea Simona Mihuțiu.

Povestea romanului se desfășoară chiar în orașul de suflet al scriitoarei: Brașovul, surprins în anii `90.

"Cartea este, în esență, un roman de viață. Un roman cu personaje foarte normale, foarte românești, specifice primilor ani de după revoluție, dar nu se vrea nicidecum o analiză a vieții sociale a acelei prime perioade. Este doar un pretext prin care, folosindu-se de personaje, de interacțiunile dintre ele, Simona a transpus emoțiile, trăirile specifice anilor `90, în situații deosebite, neașteptate", a precizat Paul Adrian Marcu, reprezentant al editurii.

Simona Mihuțiu a studiat la Liceul "Andrei Șaguna", apoi medicina la Cluj-Napoca, iar acum locuiește în Oradea, unde alină și vindecă o boală necruțătoare și, totodată pregătește, la Universitatea din localitate, generații de viitori medici.

Evenimentul a fost întregit de muzica anilor evocați în carte, printr-un concert folk al artiștilor Magda Puskas și Rareș Suciu. 

Adina Chirvasă