ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În ce școli va fi pilotată testarea standardizată, la Brașov

Publicat: luni, 16 Mai 2022 , ora 8.33
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Ministerul Educației a stabilit deja unitățile școlare în care va fi pilotată testarea standardizată.

În Brașov, aceasta va avea loc în Liceul „Andrei Mureșanu”, Școala Gimnazială nr. 9 „Nicolae Orghidan” Brașov, Școala Gimnazială Ghimbav, Colegiul Național „Doamna Stanca” Făgăraș, Școala Gimnazială Cața, Școala Gimnazială Sânpetru, Liceul „Sextil Pușcariu” Bran.

Testarea se va face până la finalul anului școlar 2021-2022, pentru elevii tuturor claselor, mai puțin cele din anii terminali, respectiv I-VII și IX-XI.

Astfel, elevii din clasele I – VII vor susține test la română și matematică. Pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a, limba română și disciplina care se susține la examenul de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Testele sunt 100% digitalizate, susțin oficiali din Ministerul Educației și au ca scop să stabilească nivelul de competențe ale elevilor la finalul anului școlar.

În vederea pilotării evaluării standardizate, Ministerul Educației încheie un protocol de colaborare cu titlu gratuit cu o companie, fără a o numi, însă.

Sursa foto: arhivă

Adina Chirvasă