ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 1.000 de camere de supraveghere, pe străzile Brașovului

Publicat: marți, 17 Mai 2022 , ora 8.21
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Peste 1.000 de camere de supraveghere vor împânzi Brașovul, în viitorul apropiat.

Pentru mai multă siguranță pe străzile din oraș, dar și pentru a reduce vandalizările de pe domeniul public, Primăria a lansat, ieri, licitația pentru achiziția sistemelor de supraveghere.

Unul dintre obiectivele noastre, ca municipalitate, este ca fiecare brașovean și turist să se simtă sigur pe străzile orașului, iar pentru asta trebuie să investim cât mai mult în ceea ce înseamnă creșterea securității personale în spațiul public. În același timp ne dorim să reducem la minim vandalizările care au loc pe domeniu public, de la distrugerea mobilierului urban, la așa-zisul graffiti, dar și să stopăm fenomenul de aruncare a deșeurilor în locuri nepermise. Una dintre soluții, utilizată cu succes în orașele mari din vestul Europei, este introducerea unui sistem de monitorizare video prin intermediul căruia cetățenii vor fi mai bine protejați, sistem care poate fi folosit si de alte servicii ale orașului, cum ar fi: poliția, pompierii, serviciul de ambulanță sau alte servicii de utilitate publică. Brașovul este recunoscut, atât de cetățenii săi, cât și de turiști, pentru multe calități, vrem să rămână cunoscut și pentru siguranța pe care o oferă”, a precizat primarul Allen Coliban.

Autoritățile locale vor să instaleze de la camere care detectează numărul de înmatriculare sau modelul autovehiculului, până la sisteme care analizează mișcarea obiectelor sau persoanelor.

Conform caietului de sarcini, câștigătorul licitației trebuie să asigure sistemul de monitorizare video care include furnizare și montaj echipamente, furnizare licențe software, servicii de integrare în sistemele existente și execuția lucrărilor.

Pentru toate acestea, municipalitatea este dispusă să plătească până la 10 milioane de lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 iunie, ora 15.00.

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Monica Neacșu