ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Salvamontiști cu drone, la Pietrele lui Solomon, de Ziua Copilului

Publicat: marți, 31 Mai 2022 , ora 9.35
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Cu tiroliene, drone și ateliere de prim-ajutor îi așteaptă salvamontiștii brașoveni pe copii, de ziua lor, la Pietrele lui Solomon, după ora 10.00.

Micii participanți vor mai avea ocazia să vadă echipamentele din dotarea structurilor Salvamont și să descopere tainele cățăratului.

În ultima perioadă am primit foarte multe întrebări legate de drone. La acest eveniment vom participa și cu 3 drone, iar cei mici și părinții lor vor putea vedea exact cum se desfășoară o misiune de căutare și recuperare a unei persoane dispărute, pentru că dronele pe care le avem au sistem cu termoviziune. Totodată, de curând a fost inaugurat Dispeceratul Național pentru Căutare de Persoane Dispărute în cadrul Salvamont. Acest centru de analiză a datelor permite analiza a sute de fotografii realizate cu drona și analizând fiecare imagine, poate detecta, cu ajutorul inteligenței artificiale, posibile persoane aflate în stare de inconștiență în diferite zone”, a explicat directorul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, Sebastian Marinescu.

Evenimentul este organizat de Serviciul Public Județean Salvamont Brașov și Salvamont Poiana Brașov, în parteneriat cu Asociația Salvatorilor Voluntari România.

Camelia Vlad