ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Campania “Împreună suntem alături de copiii refugiaților din Ucraina!” continuă

Publicat: marți, 31 Mai 2022 , ora 10.36
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Biblioteca Județeană “George Barițiu” din Brașov, alături de partenerul media Radio România Brașov FM, continuă campania “Împreună suntem alături de copiii refugiaților din Ucraina!”.

Una dintre beneficiarele campaniei este Grădinița Nr. 2.

“A venit un grup de 10 copilași. Unii dintre ei s-au întors acasă sau au plecat în altă parte. Numărul fluctuează: 7-5. Mai vin alții noi. În ceea ce privește bariera de limbă, ne descurcăm cu Google translate, iar doamna logoped cunoaște limba rusă. Mai avem o mamă care, la fel, ne ajută când avem nevoie să discutăm cu ei. Ne descurcăm. Până la urmă au învățat și ei cuvinte… ne înțelegem. S-au făcut multe acțiuni în comun. Au fost ajutați cu pachete, cu dulciuri. Astăzi contribuie Biblioteca Județeană Brașov cu o poveste și cu rechizite donate către copiii din Ucraina”, a precizat directoarea unității școlare, Daniela Alexandru.

Despre acțiunea de astăzi ne-a vorbit și reprezentanta Bibliotecii Județene “George Barițiu”, Daniela Banaurs:

“Astăzi avem o activitate de lectură, o carte în variantă bilingvă, română și ucraineană. Suntem aproape de ei și pentru că mâine este 1 iunie am venit cu donații din partea comunității Bibliotecii Județene, care a adus la noi cărți, jucării, creioane de colorat, cărți de colorat pentru copiii ucraineni și nu numai. Cei care vor să doneze sunt așteptați în holul Bibliotecii, la biroul de Înscrieri, pentru a aduce cărți de colorat, creioane, carioci și jucării. Rugămintea noastră este să fie noi, vă rugăm”.

Astfel de acțiuni vor continua, săptămâna aceasta, la alte trei grădinițe din Brașov care au grupe pentru copii ucraineni.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Nucu Jalea