ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Restituirea impozitului pe dividende

Publicat: marți, 31 Mai 2022 , ora 11.09
Sursa foto: anaf.ro
Sursa foto: anaf.ro

ANAF Brașov informează că persoanele care au plătit impozit pe dividende în plus pot solicita diferențele, ca urmare a regularizării anuale a dividendelor distribuite parțial în cursul anului.

Pentru a putea beneficia de restituire, este necesar ca plătitorul de impozit pe dividende să corecteze debitele reprezentând impozit pe dividende declarate, prin depunerea unei declarații rectificative, în care se evidențiază suma reprezentând impozit pe dividende plătită în plus. Ulterior depunerii declarații rectificative, plătitorul de dividende va depune la organul fiscal competent o declarație de regularizare - cerere de restituire a impozitului pe dividende - în conformitate cu Legea 207 Codul de procedură fiscală, numai după restituirea de către asociați sau acționari a dividendelor distribuite în plus”, a explicat purtătorul de cuvânt al ANAF Brașov, Oana Gonțea.

În situația în care plătitorul de dividende înregistrează obligații fiscale restante, organul fiscal competent va restitui suma numai după efectuarea compensării potrivit articolelor 167 și 168 din Codul de procedură fiscală.

Informații suplimentare se pot obține prin intermediul Spațiului Privat Virtual sau la call center, telefon 031 403.091.60.

Sorin Țîrcă