ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Start Brașov Heroes, ediția a 9-a

Publicat: luni, 20 Iunie 2022 , ora 15.22
Sursa foto: Brasov Heroes
Sursa foto: Brasov Heroes

Astăzi a fost dat startul competiției „Brașov Heroes”, ediția a 9-a, campania de strângere de fonduri, prin care sunt sprijinite 10 cauze sociale, educative și pentru protecția animalelor.

Evenimentul organizat de Fundația Comunitară Brașov se va încheia în 4 septembrie, când va avea loc cursa cu obstacole, la Centrul de Agrement Lacul Noua, la care sunt așteptați peste 1.300 de participanți de toate vârstele.

“Sunt două elemente de noutate. Avem «Brașov Heroes Week»: în săptămâna, 28 august - 4 septembrie, orice persoană, de oriunde din lume, își poate face propria cursă și astfel să susțină cauza cu 90% din taxa pe care o achită pe site. Invităm pe fiecare care nu este în Brașov, dar dorește să fie un erou de Brașov, să intre pe site, pe brasovheroes.ro și să se înscrie la «Brașov Heroes Week». Iar a doua noutate este faptul că orice alergător poate accepta provocarea să devină alergător ambasador”, a precizat directorul executiv al Fundației Comunitare Brașov, Laura Popeea.

„Brașov Heroes” este un eveniment sportiv care mobilizează comunitatea și conectează oamenii astfel încât cele mai bune proiecte inițiate de organizații nonguvernamentale să fie puse în practică.

“«Brașov Heroes» are un istoric de opt ediții și o primă ediție pilot. În aceste ediții, Fundația a finanțat peste 89 de proiecte, cu sume peste 800.000 de lei. Am avut în acești ani peste 7.000 de alergători și peste 3.500 de donatori, alături de peste 80 de companii care s-au implicat și au ajutat proiectul”, a spus reprezentantul Fundației Comunitare Brașov, Oana Sava.

Competiția „Eroi de Brașov” este organizată în parteneriat cu Primăria Brașov.

Primarul Allen Coliban a declarat că, la rândul său, va alege o cauză pentru care să alerge în 4 septembrie:

“Este foarte important pentru orice comunitate să adune rândurile și să se implice, mai ales când vorbim despre cauze umanitare, despre cauze sociale, despre cauze de mediu. Brașov Heroes, ajuns la ediție a noua, este un exemplu de bune practici în acest domeniu. Este apelul către întreaga comunitate, în următoarele 3 luni de zile, să donăm, să ne antrenăm, pentru cursa cu obstacole care avea avea loc în 4 septembrie, la Lacul Noua, pe traseul tradițional, și să fim parte din acest demers, un demers care ne adună, ne coagulează și ne face să-i ajutăm pe cei mai defavorizați dintre noi, într-o cursă a comunității”.

Toți cei care vor să se alăture campaniei de strângere de fonduri și să alerge pentru o cauză preferată pot găsi informații pe site-ul evenimenului.

Sursa foto: Brasov Heroes 

Camelia Vlad