ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„De la Neacșu la AR”, expoziție în realitate augmentată, în centrul Brașovului

Publicat: miercuri, 29 Iunie 2022 , ora 12.22
Sursa foto: Muzeul de Artă Brașov
Sursa foto: Muzeul de Artă Brașov

Astăzi, la 501 ani de la scrierea celui mai vechi document păstrat, scris în limba română, Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner, evenimentul  este marcat prin vernisarea unei expoziții chiar în centrul Brașovului.

Pe strada Republicii, în dreptul hotelului Corona, de la ora 18.00, va fi vernisată expoziția „De la Neacșu la AR”, expoziție în realitate augmentată.

Acest mediu cultural presupune animații 3D și 2D însoțite de sunete.

“Este o serie de lucrări care au fost realizate ca inspirație după lucrările literare a 15 autori români contemporani. Avem 2 artiști, Ioana Nicoară și Sergiu Negulici, care au fost inspirați de aceste scrieri și au creat niște animații. Sunt niște imagini, iar cu ajutorul unei aplicații putem să declanșăm o animație care vine însoțită și de sunete și atunci avem o altă lume care ni se desfășoară prin munca artiștilor”, a explicat Alexandra Ardelean, reprezentantul Muzeului de Artă Brașov.

Expoziția va putea fi vizitată non stop, iar în zilele aglomerate reprezentanți ai Muzeului de Artă Brașov vor îndruma cei mai timizi turiști.

“Ne bucurăm foarte mult că am reușit să plasăm această expoziție în cea mai bună zonă a Brașovului, pe strada Republicii și toată lumea poate să vadă expoziția. Unii dintre vizitatorii acestei expoziții probabil că vor îndrăzni să descarce aplicația, instrucțiunile apar direct pe fiecare panou. Alții, însă, cred că vor fi destul de timizi. Din acest motiv, noi ne-am gândit să facem ocazional și niște tururi ghidate, să venim aici de la muzeu pentru a le arăta direct celor interesați să vadă cum funcționează această expoziție”, a adăugat Alexandra Ardelean.

Expoziția va rămâne pe simeza improvizată de pe strada Republicii timp de 3 luni de zile.

Nucu Jalea