ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primii pași, la propriu, pentru autostrada Brașov - Bacău

Publicat: vineri, 1 Iulie 2022 , ora 12.04
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere împreună cu reprezentanți ai ocoalelor silvice, au început să verifice "la pas", din această săptămână, elementele necesare pentru realizarea investigațiile geotehnice, ale autostrăzii Brașov - Bacău.

Asta după ce asocierea de firme care se ocupa de studiul de fezabilitate a cerut rezilierea contractului.

"Stabilim unde sunt zonele de acces, unde trebuie făcute aceste investigații geotehnice, cum se va putea ajunge acolo, cât de relevante sunt zonele respective pentru investigațiile geotehnice. Deci practic, vrem să cuantificăm toate aceste elemente, în momentul în care vom scoate la licitație un nou contract, suma, prețul acestui contract să fie adaptat la condițiile actuale", a declarat purtătorul de cuvânt CNAIR, Alin Șerbănescu.

Echipele de pe teren, au la dispoziție trei săptămâni pentru a străbate tot traseul și pentru a face inventarierea lui și a reliefului.

"După ce inventariem tot acest traseu și vom avea toate elementele, vom constitui documentația pentru noua licitație, o pregătim deja de fapt. Și spunem noi că cel târziu până la sfârșitul anului, voma avea dacă nu un nou contract semnat, cel puțin o procedură de licitație lansată", a adăugat purtătorul de cuvânt CNAIR.
Ruxandra Stoica